Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 4 november 2014

Meer inzicht in financiën Limburg

De provincie Limburg stelt vanaf nu haar begrotingen en realisaties beschikbaar als Open Data. Dit is het resultaat van een motie die Statenlid Marieke Zijp bij de behandeling van de voorjaarsnota eerder dit jaar indiende.

Open Spending, een platform van de Open State Foundation, maakt het mogelijk om uitgaven en inkomsten van overheden digitaal te ontsluiten en onderling te vergelijken en heeft reeds de gegevens van de provincie Limburg in hun overzicht opgenomen.

Dit biedt mogelijkheden voor politici, journalisten, kiezers en andere geïnteresseerden of belanghebbenden om het uitgavenpatroon van de provincie Limburg te vergelijken met andere provincies.

Marieke Zijp: “Open Spending is een belangrijke stap naar een transparantere overheid. Inzicht in de financiën en de mogelijkheid om deze te vergelijken met andere provincies is van het grootste belang.”

We nodigen diegenen die zelf ‘op onderzoek uitgaan’ via openspending.nl/provincie-limburg graag uit om eventuele vragen of bevindingen met ons te delen: mf.zijp@prvlimburg.nl