Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 januari 2017

Schriftelijke vragen over achterblijven biologische landbouw

Maandag maakte het CBS bekend dat biologische land- en tuinbouw in Nederland in de lift zit, waarbij vooral de pluim- en melkveesector een groei liet zien. In Limburg is echter een daling te zien in het aantal biologische agrarische bedrijven. In een reactie op deze cijfers aan 1Limburg gaf de Limburgse Land- en Tuinbouwbond aan dat biologische boeren meer ondersteuning zouden moeten krijgen van de Provincie.

D66 zou het betreuren als blijkt dat Limburgse biologische agrariƫrs niet optimaal inspelen op een potentieel lucratieve groeimarkt. Hierom stelde de Limburgse Statenfractie van D66 schriftelijke vragen. D66 roept het college van gedeputeerde staten op om in gesprek te gaan met de LLTB om te bezien welke provinciale steun eventueel mogelijk is.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.