Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 mei 2017

Schriftelijke vragen over kansen waterkrachtcentrales in Limburg

D66-Statenlid Wilma van Dommelen stelde vandaag schriftelijke vragen over de mogelijkheden van waterkrachtcentrales in Limburg. Aanleiding hiervoor is het succes van het Brabantse initiatief Waterkrachtcentrale ‘Dommelstroom’ te Sint-Michelsgestel.

Initiatiefnemers Jan en Bram Taks hebben door het combineren van subsidies en crowdfunding een waterkrachtcentrale gerealiseerd die zo’n 170 huishoudens van stroom kan voorzien. D66 vindt dit een mooi initiatief die laat zien hoe ideeën van onderop kunnen bijdragen aan de energietransitie.

D66 vraagt aan het Limburgse college of er ook dergelijke initiatieven van onderop in Limburg zijn. Daarbij wordt de vraag gesteld welke rol GS ziet voor de Provincie om soortgelijke initiatieven te ondersteunen. D66 vraagt het college tenslotte of zij bereid zijn de voor waterkrachtcentrales geschikte locaties in kaart te brengen in samenwerking met het Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten.

Lees hier de schriftelijke vragen.

Lees ook meer over Waterkrachtcentrale ‘Dommelstroom’ op hun website en in een interview met initiatiefnemer Jan Taks.