Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 oktober 2017

Kamerfracties D66 & CDA willen realisatie station Grubbenvorst

D66-Kamerlid Rob Jetten stelt schriftelijke vragen over de opwaardering van de Maaslijn en de realisatie van station Grubbenvorst. De vragen worden mede-ingediend door Maurits von Martels (CDA).

Jetten en Von Martels willen van de staatssecretaris van I&M Dijksma weten of ProRail of het Rijk een rol hebben gespeeld in het ontstane financieringstekort van het project. De Kamerleden zijn van mening dat Greenport Venlo een belangrijke economische hotspot is in de regio en daarom met het openbaar vervoer goed bereikbaar moet zijn. Ze zetten daarom in op de realisatie van het project zoals oorspronkelijk beoogd: met station Grubbenvorst.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat station Grubbenvorst bij Greenport Venlo niet binnen het huidige projectbudget gerealiseerd kan worden. De Kamerleden verzoeken staatssecretaris Dijksma zo spoedig mogelijk te antwoorden, met het oog op de behandeling van het Statenvoorstel, dat op 10 november in het Limburgs Parlement wordt behandeld.