Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 juli 2018

Hans Teunissen lijsttrekker D66 Provinciale Statenverkiezingen 2019

Hans Teunissen, voormalig wethouder van Venray en de huidige gedeputeerde namens D66 in Limburg, is door de leden van D66 Limburg middels e-voting gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van maart 2019.

Hans Teunissen: “Ik ben blij met het grote vertrouwen van de leden. De afgelopen drie jaar heb ik als gedeputeerde namens D66 mogen werken aan Limburg: van ruimte, retail en onderwijs tot het nieuwe archeologisch depot in Heerlen en glasvezel in het buitengebied. De komende vier jaar moeten we in Limburg een aantal belangrijke stappen zetten. Denk hierbij aan de transitie naar een duurzamer Limburg met nieuwe en andere energie. In de gebouwde omgeving, de retail en de binnensteden maar ook op het gebied van onderwijs en digitalisering. Ik kijk er naar uit om de lijst voor de volgende verkiezingen aan te voeren en daarmee aan de slag te gaan.”

Voorzitter Guido Mertens is blij met de verkiezing: “Hans heeft de afgelopen jaren veel bereikt. In beleid of visies kun je niet wonen: het gaat erom wat je realiseert. Glasvezel, aanpak leegstand of een archeologisch depot, Hans doet het gewoon. Hij is geen man van grote woorden, maar van daden. Samen met hem gaan we een goed resultaat neerzetten bij de verkiezingen volgend jaar. Met de goede uitslagen bij de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar, gecombineerd met Hans zijn drive en inzet, heb ik daar alle vertrouwen in.”

Het verkiezingsprogramma van D66 wordt de komende periode onder andere aan de hand van dialoogbijeenkomsten in de regio opgesteld en is eind oktober gereed. De kandidaatstelling voor de overige posities op de lijst van D66 start 1 september. In december wordt de volledige lijst bekendgemaakt.