Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 9 november 2018

D66 Limburg kiest voor de toekomst

Na de verkiezing van lijsttrekker Hans Teunissen, is nu de rest van de top-10 van de kieslijst van D66 door de leden vastgesteld. Jongeren hebben een prominente plek op de lijst gekregen. Hiermee kiest D66 duidelijk voor de toekomst.

De 26-jarige Marlou Jenneskens uit Meerlo is met plek 3 de hoogste nieuwkomer op de lijst. Zij staat tussen de ervaren Statenleden Leon Vaessen (39, nr. 2, Sittard) en Hans van Wageningen (56, nr. 4, Maastricht). Twee opvallende andere namen in de top-10 zijn oud-wethouder en raadslid Bert Kamphuis (59) van Sittard-Geleen op plek 6 en Charlotte van Dijk-Pieters (65), bekend van FAM Netwerk, uit Roermond op nr. 9.

D66 kiest voor talent en een frisse blik, met veel jonge kandidaten in de top-10. Lizbeth Steinbach (39) uit Weert staat op nr. 5, Nienke Vennik (29) uit Beek op nr. 7 en Marc Vervuurt (24) uit Venlo op plek 8. De 25-jarige Tim Paulissen uit Landgraaf maakt de top-10 compleet. Van de huidige Statenfractie hebben Wilma van Dommelen en Jan van de Ven aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn.

Lijsttrekker Hans Teunissen: “Ik ben trots op het grote aantal aanmeldingen voor onze lijst en het enthousiasme uit heel Limburg. Een top-10 uit alle regio’s, van jong talent tot ervaren Statenleden, met verschillende achtergronden. Een combinatie van nieuwe energie én ervaring, vanuit heel Limburg. Met onze top-10 hebben de leden gekozen voor de toekomst: lokale kracht, talent, ervaring én vernieuwing. Een team waarmee ik vol enthousiasme de verkiezingen in ga!”

Veel kandidaten

Vanwege het grote aantal aanmeldingen heeft D66 ervoor gekozen niet met één, maar met twee lijsten aan de Provinciale Statenverkiezingen deel te nemen. Er komt een lijst voor Noord- en Midden-Limburg en één voor Zuid-Limburg. De top-10 zal op beide lijsten uit dezelfde kandidaten bestaan, aangevuld met regionale kandidaten. De volledige lijsten van D66 zullen op zaterdag 17 november worden gepresenteerd tijdens de regiovergadering.

De verkiezingscommissie die de interne verkiezingen coördineert was overdonderd door de vele aanmeldingen, aldus commissievoorzitter Martin van Montfort. “Na de oproep aan leden om zich kandidaat te stellen kwam een stroom aan aanmeldingen op gang. Een diverse groep, qua leeftijd, achtergrond en uit alle regio’s. Veel meer kandidaten dan we hadden verwacht. Met de keuze voor twee lijsten kunnen we alle kandidaten een plek geven.”

Ledenvergadering

De kieslijsten en de hoofdpunten van het programma van D66 Limburg worden bekendgemaakt tijdens de openbare ledenvergadering van 17 november a.s. te Oirsbeek. Tijdens de vergadering zijn onder meer fractievoorzitter van Kamerfractieleider Rob Jetten, Kamerlid Rens Raemakers en Senator Petra Stienen aanwezig.

Oirsbeek maakt onderdeel uit van de nieuw te vormen Limburgse gemeente Beekdaelen, waar de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad op woensdag 21 november.

Wil jij ook werken aan de toekomst van Limburg? Schrijf je nu in en doe met ons mee!