Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 11 januari 2019

Schriftelijke vragen over Kargro Recycling

De fractie van D66 Limburg heeft schriftelijke vragen gesteld over de belasting van de omgeving door het bedrijf Kargro Recycling/Dutch Green Carbon. D66 heeft vragen over de nieuwe vergunning die het bedrijf gaat aanvragen,  omtrent de uitstoot van fijnstof en de communicatie richting omwonenden. Statenlid Hans van Wageningen: “Als D66 vinden we een goed ondernemersklimaat belangrijk, waarbij ook genoeg aandacht moet zijn voor milieu en omgeving. We verwachten dat het College van Gedeputeerde Staten onze vraag om aandacht voor milieu en omgeving ondersteunt.”

De afgelopen maanden vroeg de fractie van D66 Nederweert meermaals aandacht voor de situatie rond Kargro Recycling / Dutch Green Carbon. Uit de antwoorden bleek dat het bedrijf bezig is met een nieuwe vergunningaanvraag. De beantwoording van deze vragen en signalen vanuit de omgeving hebben vragen opgeroepen over de nieuwe vergunningaanvraag.

De Provincie Limburg is verantwoordelijk voor de vergunningverlening en handhaving. Daarom trekken de fracties van D66 Nederweert en D66 Limburg gezamenlijk op.

Klik hier voor de vragen.