Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 januari 2019

Politiek Café Europa met Sophie in ’t Veld

Europa biedt veel kansen en staat tegelijkertijd voor veel uitdagingen. Trans-Atlantische relaties zijn niet meer wat ze geweest zijn, enkele lidstaten brokkelen de eigen rechtstaat af en het Verenigd Koninkrijk gaat ons verlaten. In die context gaat heel Europa tussen 23 en 26 mei dit jaar naar de stembus. Sophie in ’t Veld is wederom Europees lijsttrekker voor D66 en hoopt met een sterk, relatief nieuw team de kiezers te gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Op maandag 21 januari is ze te gast in Maastricht, waar D66 Limburg en de Jonge Democraten Limburg een politiek café organiseren. Sophie gaat in gesprek met de zaal, waarbij eenieder vrij is om vragen te stellen. Onderwerpen die ongetwijfeld voorbij zullen komen zijn de plannen van D66 en ALDE, democratische vernieuwing, de naderende Brexit, privacy van burgers en een duurzamer Europa.

Locatie: Grand Café d’n Ingel, Vrijthof 13, Maastricht

Inloop: 19:00

Aanvang: 19:30

Koffie, thee en water zullen verzorgd worden. Natuurlijk kan er ook een drankje aan de bar worden besteld voor eigen rekening. Na afloop zal er genoeg ruimte zijn om na te borrelen. Eenieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Lidmaatschap van D66 dan wel JD is niet nodig.

Sophie in ’t Veld – korte biografie

Sophie heeft ruime ervaring binnen de Europese Unie. Na een studie geschiedenis is ze vertaler geworden en heeft ze als beleidsmedewerker economische zaken gewerkt. In 1994 begon haar Europese carrière als assistent van toenmalig Europarlementariër Johanna Boogerd-Quaak. Tien jaar later, in 2004, werd Sophie in ’t Veld voor het eerst verkozen in het Europees Parlement. Bij de twee volgende Europese verkiezingen was ze lijsttrekker voor D66. Met zoveel ervaring is ze vanaf 2014 ook ondervoorzitter van ALDE, de Alliantie van Liberalen en Democraten in Europa. De afgelopen vijf jaar nam Sophie zitting in commissies LIBE (Burgervrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken), ECON (Economische en Monetaire Zaken) en FEMM (Gendergelijkheid). Binnen deze beleidsterreinen is een hoop gebeurd. In ’t Veld is belangrijk geweest op verschillende dossiers, waaronder een opvangrichtlijn binnen het gemeenschappelijk asielsysteem en de welbekende AVG.

Ook in 2019, 15 jaar na haar eerste verkiezing, leidt Sophie in ’t Veld D66 Europa in. Dat doet ze hoogstwaarschijnlijk met een relatief nieuw team medekandidaten. Op 21 januari sluit de e-voting over de lijst van D66. Wellicht horen we dan al met wie – en vooral in welke volgorde – Sophie de verkiezingen in gaat.