Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 november 2019

Statenlid Hans Teunissen neemt afscheid

Per 1 december a.s. zal Hans Teunissen afscheid nemen als Statenlid. Hans was in de afgelopen Statenperiode (2015-2019) de eerste Limburgse D66-gedeputeerde en heeft in deze ambtstermijn veel bereikt. D66 Limburg is dankbaar voor zijn rol in het provinciale bestuur en de manier waarop hij hieraan invulling heeft gegeven. Hans blijft wel als fractievolger en adviseur aan de fractie verbonden en daar zijn we dan ook erg blij mee. Daarnaast heeft de fractie in de persoon van Hans van Wageningen een waardig opvolger. Hij zal op vrijdag 13 december, tijdens de volgende Provinciale Statenvergadering, beëdigd worden.

Eerste D66 gedeputeerde

In 2015 verliet Hans (als toenmalig wethouder) gemeente Venray om aan de slag te gaan als gedeputeerde bij de provincie, waarmee hij de eerste gedeputeerde werd die D66 Limburg ooit voorgedragen heeft. Onder zijn bewind werden er vele investeringen in vernieuwingen in het onderwijs gedaan, werd glasvezel in de buitengebieden aangelegd en werd er een nieuw provinciaal archeologiedepot (De Vondst red.) gebouwd waar archeologische vondsten, naast voor wetenschappers, ook voor burgers en in het bijzonder studenten toegankelijk werden. Op 28 juni jl. ontving Hans een provinciale erepenning voor zijn bewezen diensten.

Van GS naar PS

Hans heeft aangegeven dat hij de omslag van bestuurder naar volksvertegenwoordiger niet kan invullen zoals hij dat graag zou willen. Hij heeft daarom besloten zijn zetel ter beschikking te stellen.

Dankwoord

De fractie, het bestuur en steunfractie van D66 Limburg bedanken Hans voor zijn bevlogen inzet en zijn trots op hetgeen allemaal bereikt is. Daarnaast is men verheugd dat Teunissen als fractievolger en adviseur betrokken blijft.

Fractievoorzitter Leon Vaessen: “We begonnen samen aan een nieuw avontuur in 2015; D66 nam voor het eerst deel in een provinciale coalitie in Limburg. Persoonlijk heb ik als fractievoorzitter met veel plezier met Hans als gedeputeerde samengewerkt in die coalitie. Hans had al veel ervaring uit de gemeente, die ik nog niet had opgedaan, waardoor ik ook veel van hem heb kunnen leren. We danken Hans voor zijn inzet en we zullen hem missen als collega-Statenlid, al verdwijnt hij natuurlijk niet helemaal uit ons beeld.”

Opvolger

Op 13 december zal Hans van Wageningen uit Maastricht (eerste opvolger op de kieslijst) Teunissen opvolgen. Van Wageningen zal met zijn ruime ervaring in de provinciale en gemeentelijke politiek wederom een waardevolle bijdrage aan de fractie gaan leveren.